Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

9 Strategier För Att Återfå Ditt Arbetsliv Balans

9 Strategier För Att Återfå Ditt Arbetsliv Balans

Jag gillar att arbeta med oberoende yrkesverksamma och konstnärer på grund av hur balansen i arbetslivet visar sig i våra liv - för oss, liv, arbete och affärer finns i en nexus som vi inte lätt kan extrahera våra sätt att älska, relatera och göra mening. De utmaningar vi står inför i näringslivet informerar våra personliga liv och personliga utmaningar påverkar våra företag. 

Rika som det är, förhållandet mellan personliga och yrkesliv kan vara stenig och upprätthålla balansen i arbetslivet är ofta en knepig fråga. Jag upplevde detta nyligen när, inom några veckor av att förklara några djärva mål för mitt företag, en rutin mammogram dök upp några avvikelser. Under de följande veckorna hade jag ytterligare mammografi, en biopsi och kirurgi, med det glada resultatet att abnormiteterna var godartade. Jag ville lägga upplevelsen bakom mig och komma tillbaka till jobbet, full fart framåt.

Problemet var att jag inte kände för det. Jag njöt av mitt klientarbete och mina talande engagemang, men jag fruktade det kreativa och analytiska arbetet relaterat till teleklasser och internetmarknadsföring. Försök som jag skulle, jag hade bara inte juice för dessa projekt. På livssidan kände jag att jag behövde tid och energi för bearbetning, förnyelse och återställande av min inre balans; på arbetssidan kände jag att jag behövde kompensera för förlorad tid.


Jag har fångats mellan min Andes maningar och kraven i min verksamhet mer än ett par gånger, och jag vet att pat successformler inte hjälper. Jag vet också att det är möjligt att ta hand om oss själva och våra företag om vi är villiga att göra arbetet.

Här är nio strategier som tillsammans kan bidra till att ändra kurs utan att överge destinationen och hjälpa dig att återställa ditt arbetsliv balans:

1. Ingen panik

Även om du känner panik kan du välja blygsamma, återhämtningsbara steg för att ta itu med situationen. Det här är ingen tid att få skilsmässa, avskeda en anställd eller köpa ett nytt datorsystem. Tips: prata med en tränare eller terapeut för att få perspektiv.

2. Återgå till källan

Oavsett din andliga orientering eller tradition, Anslut med vad för dig är källan till liv eller ande. Vet att det finns något större än du som omfattar dig. Spendera minst 15 minuter varje dag som förbinder med den källan. (Jag gillar Mark Silvers Remembrance-övning som beskrivs i hans gratis nedladdningsbara arbetsbok som kommer till kärnan i ditt företag.)

3. Ta en kropp inventering

Sover du bra? Hur äter du? Vad är din energinivå? Om dessa inte är upp till par, få en professionell utvärdering och vidta de åtgärder som kommer att återställa ditt välbefinnande.

4. Säg sanningen

Ibland flaggor energi när vi har kommit in i ett mönster av tilltalande andra eller lever enligt normer som inte är våra egna. Observera om det finns någon obalans. Lägg märke till var du är mindre än rättfram och få klart om dina motiv, sedan städa upp. (Prata med en tränare eller terapeut kan underlätta tydlig, autentisk kommunikation.)

5. Håll bra sällskap

Stimuleras och uppmuntras du av dina kamrater och kunder? Har du bra lekkamrater? Att spela på fel lekplats med fel barn är varken roligt eller produktivt.

6. Ställ Upp Ditt Tänkande

Det finns betydande bevis för att hantera hur vi tror kan ha en djupgående och varaktig effekt på humör och motivation. Se Amazon.com för böcker kan du använda för att ställa upp dina kognitiva färdigheter och / eller göra ett datum med en terapeut. (Om du annars är i god psykologisk hälsa kan en skicklig tränare också hjälpa till.)

7. Ställ Friska, Flexibla Gränser

Ja, verkliga livet och verkliga affärer är intimt anslutna, men det betyder inte att du behöver ge upp din integritet. För att hitta ditt arbetsliv balans, sätta gränser så att du kan känna generösa utan att känna utarmad och tillgänglig utan att känna invaderade. Håll dem flexibla, eftersom (doncha vet?) saker förändras.

8. Skapa eller förfina system

Vi kan inte hantera verkliga livet och ett verkligt företag utan bra system. Titta på var saker och ting känns mest av slag och lösa att skapa eller förbättra ett system för att få saker på rätt spår. 

9. Håll målet, släpp Planen

Ibland är det bästa sättet att uppnå ett mål att släppa våra planer. Snabbt och tydligt revidera åtaganden och erbjudanden som är nödvändiga för att anpassa den nuvarande verksamheten till nuvarande resurser. Varför överge fartyget när du kan släppa ankare medan du gör några reparationer (eller medan du njuta av några veckor i solen!)?

När det gäller mig, dessa strategier ledde mig att skjuta upp åter lanseringen av den autentiska marknadsföring teleclass och ta en paus från Internet marknadsföring. Efter att ha stoppat kriget mellan mig själv och min verksamhet återställde jag mitt arbetslivsbalans och känner mig nu mer förlovad med de saker som jag väljer att ta på (som att skriva den här artikeln.) Mina djärva mål är nu lysande möjligheter i stället för hotande skyldigheter, och om det tar lite längre tid att nå dem, anländer blir allt sötare.

Post a Comment for "9 Strategier För Att Återfå Ditt Arbetsliv Balans"